Snabb spagetti med citronkyckling

När man gör Limoncello så står man helt plötsligt med en massa citroner som man endast använt skalet på. Vad göra? Svaret är ju givet: blanda en massa goda grejer så blir det ännu godare! Precis som Brasse gjorde i Fem myror är fler än fyra elefanter, när han blandade sockerkaka med korv (bortsett från det faktum att det ju inte blev så himla gott ;-)

Spagetti med kyckling och citron
  • Kyckling i bitar (jag brukar klippa filéerna i bitar direkt i pannan), tex filé
  • Riven parmesan (1 msk per kycklingfilé)
  • Vitlök (1/2 per kycklingfilé)
  • Saft från citron (1/2 per kycklingfilé)
  • Svartpeppar och salt
Koka spagettin. Samtidigt: fräs kycklingen i rejält med olivolja, och när den fått färg släng i vitlöken. Obs dra ner värmen och håll koll på vitlöken så den inte bränns, för då smakar den metalliskt. På med pressad citronsaft och parmesanosten och blanda runt och smaka sedan av med svartpeppar och salt (ska vara mkt svartpeppar). Om detta är klart innan spagettin, dra av kycklingen från plattan så inte vätskan kokar bort. När pastan är färdigkokt blandar man rubbet. Ev. kan man även ha på lite rivet citronskal och lite hackad persilja.

Väldigt snabbt och gott!

1 kommentar: