Limoncello

Nu äntligen har vi tappat upp limoncellon på flaskor. En är lagd på kylning i frysen, att avsmakas senare ikväll, tittandes över havet, med en mandelskorpa i handen. Efter 21 dagar hoppas vi att det är väl värd sin väntan.

Middagen fick alltså avnjutas utan Limoncello, men lite grillad lax med citronpeppar, citronskal, limeskal och grillad Haloumi var gott tillsvidare. Till det hela gjorde jag en potatissallad av svensk modell, dvs krämig, inte oljig. Blev ganska gott! Men fransk senap är nog godare. O frågan är om inte kapris borde gjort succé?

Marinad grillad lax:
Grillkrydda Citron (Citronpeppar funkar annars)
Rivet citronskal
Rivet limeskal
Flingsalt
Vitpeppar
Olivolja så det blir en krämig gegga

Potatissallad:
Lika delar lättmajonäs och gräddfil, en sked matlagningsyougurt, 2 rejäla matskedar skånsk senap, mycket salladslök, vitpepper o salt på det. Sen i med en massa kokt färskpotatis.

Limoncello:
Vi avvaktar resultatet....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar