Till bärdelen:
- 250 gr frusna hallon (ca ett litet paket)
- 250 gr frusna björnbär (ca ett litet paket)
- 1/2 dl socker
- 1 msk potatismjöl
Till smulet:
- 3/4 dl socker (byt gärna ut lite av det mot farinsocker om du har)
- 1 dl vetemjöl
- 1,5 dl havregryn
- 1/2 dl mortlade el hackade hasselnötter
- 125 gr rumsvarmt smör
Sätt ugnen på 225 grader (gäller vanlig över och under, ej varmluft).
Blanda bärdelens socker och potatismjöl i en skål. I en insmörad pajform lägger man bären. Strö över socker och potatismjölsblandningen. Ta en sked och rör runt lite så strö-blandningen blandas med bären.
Blanda de torra ingredienserna till smulet i en bunke. Gegga i smöret. Även om det är geggigt så är det lättast o garanterat snabbast att göra det med handen. Fördela gegget hyffsat jämnt över bären.
Grädda i 20 minuter. Servera med vispad vaniljvisp. Mums.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar