Röra med fetaost och chili

Denna fetaoströran är en variant på den klassiska grekiska fetaoströran. Man kan själv välja hur het den ska vara men det får ju inte bli mesig. Fantastisk att ha på ciabattan, på toast dagen därpå, till klyftpotatis.....
  • En bit fetaost (vanlig bit man köper färdigpackat)
  • Sambal Oelek
  • Olivolja
  • Kryddgrönt (persilja el mynta el basilika) Färsk el frusen, ej torkad.
Lägg fetaostblocket i en skål. Till en vanlig bit fetaost använder jag 2 rågade teskedar Sambal Oelek och ca 1 msk olivolja. Mosa och rör med gaffel tills det bara återstår några få vita fetaostbitar, resten ska ha blivit orangefärgat. Smaka av med kryddgrönt. (Jag har tidigare gjort denna röran på chiliolja istället för Sambal och Olivolja, och det blev gott men jag tycker denna är bättre.)
Den här röran blir bara bättre av att stå och dra ett tag, gärna en timma innan man äter den, eller som sagt, varför inte spara lite till en lunchtoast dagen därpå?

2 kommentarer:

  1. Ska botanisera ordentligt på din blogg!

    SvaraRadera
  2. Låter riktigt smarrigt! Skall definitivt testas till någon middag framöver.

    SvaraRadera